Для України вже давно не є якимось нововведенням такі європейські продукти, як наприклад, італійський пармезан, оливкова олія, тропічне авокадо або солодощі і навіть м’ясна продукція з Польщі. Більш того, в спеціалізованих крамничках подібні товари продають за цінами в два рази нижче тих, що встановлені в супермаркетах. Сьогодні ми пропонуємо вам розібратися з тим, чому європейські продукти коштують дешевше українських, і чи можуть вони представляти якусь небезпеку для здоров’я.
Досвідчені користувачі імпортних товарів знають, що купувати їх слід тільки в спеціалізованих магазинах. Зазвичай це невеликі торгові точки з гучною вивіскою «Товари з Європи» або власні сайти в інтернет магазині. Але навіть дотримуючись цього правила не завжди можливо вберегтися від продукції низької якості, а то і зовсім підробки. Тому, якщо ви бачите на прилавку продукти харчування, косметику і побутову хімію, ціна яких на порядок нижче, ніж від вітчизняного виробника, то брати такі товари краще не варто. Ви ризикуєте не тільки даремно витратити гроші, але також отруїтися через зіпсовану продукції.
За якими критеріями можна зрозуміти, що європейський товар низької якості
Крім цінової категорії, існує ще кілька ознак за якими можна зробити висновок про низьку якість продукції. А саме:
- на упаковці відсутня наклейка з інформацією, написаної українською мовою;
- велика упаковка по вельми вигідною ціною;
- відсутність на упаковці термінів виготовлення і умов зберігання також говорить про фальсифікат.
Але найстрашніше навіть не це. Головна небезпека контрабанди в тому, що ніхто не знає яким чином товари були доставлені в Україну, наскільки дотримувалися правила транспортування і правильно дотримувалися умов зберігання. Відповідно, якщо з покупцем щось трапиться, наприклад, отруєння або алергічна реакція, то він навіть не зможе куди-небудь звернутися за компенсацією через нанесення шкоди здоров’ю.